Konservējam

JAUNUMS! Konservēšanas speciālizdevums 2018!
Latvija ir tik maza, taču mūsu konservēšanas recepšu daudzveidība ir pārsteidzoša – dārza veltes vārām un marinējam tik dažādi. Arī šajā žurnālā piedāvājam gan klasiskas receptes, kuras tā „iedzīvojušās” pieliekamajos un pagrabos, ka autors tām jau sen vairs nav nosakāms, – marinētu un mazsālītu gurķu, dažādas tomātu, kā arī saldo ievārījumu un kompotu receptes.
Šogad žurnālā ar savām receptēm dalās rožu dārza saimniece Daila Trubiņa Tukumā – viņa piedāvā rožlapiņu ievārījuma recepti.
Aktrise Katrīne Pasternaka sniedz savas ģimenes iecienītākās receptes – grilētus saldos piparus, grila salātus; baklažānu sautējumu.
Žurnāliste un māksliniece Baiba Pīra iecienījusi karalisko ērkšķogu ievārījumu, kabaču un citronu vai apelsīnu ievārījumu, kā arī ziemas biešu salātus, sviesta pupiņas ar ziedkāpostiem un papriku, lečo un citas dārzeņu receptes.
Nacionālā botāniskā dārza eksperte Zane Purne stāsta, kā gatavojami viskraukšķīgākie skābētie gurķi ziemai.
Skolotāja Inese Kolneja no Madonas piedāvā baltvīna etiķī marinētus gurķus, zaļo tomātu salātus, zilo plūmju ievārījumu sīrupā, brūkleņu un bumbieru ievārījumu.
Īpašas ir Madonas medmāsas Zinaīdas Smirnovas receptes – viņas recepšu krājumā ir gan potenci uzlabojoši salāti, gan uzkoda ar sēnītēm.
Konservētu sēņu receptes piedāvā arī farmācijas darbiniece Ilva Kalniņa un uzņēmēja Kristīne Līpiņa.
Savukārt žurnāliste Elita Veidemane gatavo dažādas tomātu mērces, gruzīnu iecienīto mērci no Kaukāza plūmītēm un vīriešu zapti.
Māksliniece Ieva Bondare gatavo pīlādžu un ābolu sviestu.
Uzņēmēja Sarmīte Pīka iecienījusi plūmju un bumbieru kompotu “kā bērnībā”, dārzeņu lečo, kā arī jāņogu un banānu ievārījumu.
Savukārt tulkotāja un grāmatu autore Inese Paklone piedāvā receptes skābējumiem, kādus savulaik pirkusi Soču un Suhumi tirgū, ceļojot uz Melno jūru.
Novēlu, lai kaut dažas no minētajām receptēm turpmāk tiktu iekļautas Jūsu „obligātajā ikvasaras burciņu sarakstā”.

2.09 EUR

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Norēķinu iespējas

Abonēt vari arī zvanot
klientu servisam

67292633