Dārzs Burciņā. Konservējam ogas, augļus un dārzeņus

Izdevumā atradīsit padomus un receptes vasaras un rudens ogu, augļu un dārzeņu konservēšanai

SALDIE OGU IEVĀRĪJUMI
Zemenes ar - mellenēm, vaniļu, konjaku.
No vecmāmiņas recepšu lādes - ābolu povidla un aveņu ievārījums.
Baltās jāņogas ar banāniem;
Skābo ķiršu ievārījums;
upeņu un bumbieru ievārījums
Melleņu ievārījums ar kakao; melleņu ievārījums ar kanēli;
Ērkšķogu un aveņu ievārījums

SALDIE AUGĻU UN OGU VĀRĪJUMI
Plūmju džems ar šokolādi; plūmju un banānu ievārījums
Plūmes ar kanēli un sarkanvīnu; degvīna plūmes
Bumbieri ar svētku garšu; bumbieri ar banāniem un laimu; bumbieri ar cukurotu ingveru; bumbieru–ābolu ievārījums; bumbieri, kazenes un valrieksti; Bumbieri cukura sīrupā; bumbieru un apelsīnu ievārījums
Rabarberu ievārījums tūlītējai ēšanai; rabarberi aukstā ūdenī;

RUDENS IEVĀRĪJUMI - SMILTSĒRKŠKI, DZĒRVENES, BRŪKLENES
Smiltsērkšķu ievārījums, želeja, uzlējums; Vecmāmiņas brūkleņu un ābolu zapte; brūkleņu ievārījums pie medījuma; brūkleņu ievārījums, gatavots ar kratīšanu
Dzērveņu un ābolu ievārījums; dzērvenes ar kadiķogām; dzērvenes ar melisu
Neparastie ievārījumi - arbūza mizu ievārījums; kivi ievārījums;
timiāna un citronu džems;
kabaču ievārījums

ĶIRBJI IEVĀRĪJUMOS UN SALĀTOS
Ķirbju un kokospiena ievārījums;
Ķirbju ievārījums – ar āboliem; ar ingveru; ar dzērvenēm
ķirbju un apelsīnu ievārījums
Pikantais ķirbis; ķirbja un citrusaugļu ievārījums Viltotais ķirbis ar ananasiem
Ķirbis ar āboliem un smiltsērkšķiem
Ķirbju un sīpolu biezenis ar rozīnēm; ķirbju čatnijs ar timiānu
Ķirbis ar čili un ingveru; ķirbja salāti ar papriku

STIPRIE SALĀTI
Paprikas un dārzeņu čatnijs; plūmju kečups ar čili
Pikantie kabači ar sinepēm;
kabaču salāti ar tomātiem un sīpolu; cukīni ar rozmarīnu un ķiploku;
Pikantā mērce indiešu gaumē; adžika baltkrievu gaumē; tomātu un jāņogu kečups;
tomāti sālsūdenī; lečo ar tomātiem un papriku

KONSERVI ZIEMAS ZUPĀM
Skābenes ziemai; dārzeņi soļankai; dārzeņi borščam;
konservēti dārzeņi aukstajai zupai; marinētas bietes aukstajai zupai;
dārzeņu piedeva zupām un mērcēm;

TOMĀTI
Savā sulā; želejā, marinēti;
Pašgatavota Ķīnas saldskābā mērce; tomātu mērce;
Tomātu ievārījums; ziemas salāti ar zaļajiem tomātiem
Marinēti zaļie tomāti; zaļo tomātu un augļu ievārījums

GURĶI
Marinēti; gurķu salāti paprikas, ķiploku un tomātu mērcē; gurķu daivas marinādē
gurķu un sīpolu salāti

RUDENS DĀRZEŅU SALĀTI
Zaļais kečups no Gruzijas tkemali
Paprikas marmelāde ar čili; dārzeņi itāliešu gaumē
Raibie salāti ar pākšu pupiņām; marinētas pākšu pupiņas ar salviju
Pupiņas tomātu mērcē; pupiņu salāti ar rudens dārzeņiem
Viegli marinēti sīpoli.

GARŠAUGU EĻĻAS UN ETIĶI
Zaļumi ar sāli eļļā
Pētersīļu pesto; garšaugi ar dārzeņiem
Mājās gatavoti mārrutki
Diļļu pesto; gurķu mētras un bazilika ziedu etiķis
Ķiploku eliksīrs; krešu un diļļu etiķis
Majorāna vīns ar piedevām; pikantā ķiploku eļļa ar timiānu

SALDĒŠANA
Kā saldēt sēnes; ogas (zemenes, smiltsērkšķus) ; dārzeņus?

Pikantie. Čatniji - tomātu un ingvera; aprikožu ar čili un kardamonu, persiku un rozmarīna; zemeņu un rabarberu.
Pikantā jāņogu želeja.
Marinēti ķirši
Krāsainie kečupi

DĀRZEŅU SALĀTI
Kabači - ar čili; majonēzē; ar baklažāniem; mazsālīti; ar aitas sieru; mazsālīti; skābēti; kabaču un citronu ievārījums

Tomāti - želejā; tomātu mērce spāņu gaumē; tomātu salāti ziemai; tomātu mērce ar timiānu; svaigā tomātu un ķiploku mērce.

Citi dārzeņi - skābēti ziedkāposti ar āboliem un bietēm; sviesta pupiņas ar saldajiem sīpoliem, marinēti kolrābji ar papriku; marinēti gurķi ar dārzeņiem; tomāti ar majorānu; ziedkāposti ar citronu; dārzeņi karija mērcē; ar citronzāli un čili marinēti gurķi; Sālīti un marinēti mājas kaperi no kresēm; baklažānu lečo

LIĶIERI, SĪRUPI, UZLĒJUMI
Vasaras svelmes ogu liķieris; saldais zemeņu dzēriens pieaugušajiem; kirši sīrupā; meža kazeņu liķieris; meža kazeņu vārītais liķieris ar rumu; aveņu liķieris ar piparmētrām; garšaugu uzlējums

2.09 EUR

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.

Norēķinu iespējas

Abonēt vari arī zvanot
klientu servisam

67292633